lørdag 29. august 2009

Dagens fangst!


Nei - jeg har ikke loppet meg i bokhandelen. Jeg har vært utrolig heldig på et loppemarked i stedet! Mange fine bøker fant jeg i dag. Veldig artig med interiørbøker og hagebøker, og ikke ofte en finner dem på loppemarkeder. Denne gangen var jeg utrolig heldig!I tillegg fant jeg disse morsomme strikkeheftene fra 50-åra.


No - I have not spent all my money in the bookshop! I have just been very lucky at the flea-market today! Lots of books on interior decoration and gardening for a small amount - that is what I call luck! In addition I found these charming knitting books from the fifties. A good flea-market day it has been indeed!

Huset i treet

Noen mennesker gjør bare ting som vi andre ikke kunne drømme om.

Eva Seidenfaden er en dansk kunsthåndverker som arbeider med pilfletting. Hun har laget sitt eget lille gjemmested høyt oppe i trekronene. Er ikke dette noe vi drømte om alle sammen som barn? Jeg husker i alle fall at pappa måtte lese om igjen og om igjen historien om Milly Molly Mandy som bygde et trehus sammen med sin onkel. En herlig historie jeg aldri glemmer.

Eva Seidenfaden henter mye inspirasjon til sine kurver i Afrika og kanskje også ideen til dette huset kommer derfra. Mitt ville utvilsomt ha kommet fra Milly Molly Mandy's verden!

Tenk så herlig å ha et slikt gjemmested - høyt der oppe sammen med fuglene!
Det fine med Milly Molly Mandy bøkene er at de bare har strektengninger. Inne i mitt hode kunne jeg derfor lage huset i treet akkurat slik jeg ville ha det. Titt gjennom de gamle barnebøkene - kanskje dere har en slik Milly Molly Mandy bok?

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...