torsdag 3. mars 2011

NiB - Kjøkkenutfordring

Jeg kaster meg på NIB sin kjøkken-utfordring jeg også.  Jeg tenkte at mitt bidrag skulle få bli kjøkkenet i vårt franske hjem.. 
Velkommen inn kjøkkenveien!


Et fort overblikk!


Lagringsplass umder trappen


Ikea sofa som er god å sitte i for gjester mens maten blir ferdig.  Noen ganger er den beige - andre ganger blå.


Litt rotete kanskje?


Gamle stoler - men gode å sitte i.


Rett utenfor pulserer livet.


Vi er i et vindistrikt - så tønnen må med. 


Gryterett til middag - ferske urter bruker vi gjerne.  Rosmarin og Timian vokser vilt rett utenfor landsbyen - bare å forsyne seg. En gang tilhørte den et hotel - nå tilhører den meg.
Noen har gått av seg skoene - de står til pynt ved trappen.Mer ting og tang til oppbevaring - kurver kan brukes til alt. 


Slik det så det ut da vi var besøk hos de forrige eierene for å avtale kjøp. 

Bed & Breakfast i Estagel

Jeg elsker vårt område i Frankrike.  Det er ikke for mange turister, masse spennende ting å utforske, mil etter mil med vinranker, fjell, sjø og alt man måtte ønske seg

Vår lille rare by heter Estagel - ingen turistmagnet akkurat, men en hyggelig liten sted med hyggelige mennesker.  De fleste jobber i en eller annen form med jordbruket - dvs vindyrking.  Det er ingen velstående by, men den er levende - med mennesker som bor, jobber og går på skole.  Vi har to bakere, en liten politistasjon, tre mindre overnattingssteder, et par enkle restauranter, matbutikker og et utall av vinutsalg!

I dag har jeg lyst til å vise dere et av de to overnattingsstedene i byen vår - Demeure de St. Vincent. 


I vår lille landsby har et par pusset opp et stort gammelt hus og for et par tre år siden åpnet de et Bed & Breakfast hotel.  Utenfra er huset som alle andre - grått og litt trist kanskje.  Innenfor murene er det blitt en liten oase.  Demeure St.Vincent har egen hjemmeside 
Har du lyst til å ta deg en tur inn i huset - så klikk her!

På web siden Toprural finner du dette, og masse andre flotte overnattingssteder rundt om i Frankrike.  
Noen av bildene er hentet fra deres side - andre fra hjemmesiden deres.  Planlegger man litt i forkant av reisen kan man finne slike små spennende steder for hele turen. 

Klikk på linkene og reis en tur til Frankrike dere også!


Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...