lørdag 14. juni 2008

Litt fornyelse

I dag har jeg hatt en lat dag og bare gjort hyggelige ting. Jeg er gress-enke for tiden og syntes egentlig synd på meg selv. Det er ikke hyggelig å være alene - i alle fall ikke i over tre uker.

Det ble først en liten tur i noen bruktbutikker - uten jaktlykke... Så en tur på Vestkanttorget. Der ble det heller ikke det helt store - for plutselig kom noen regndråper og samtlige bord ble prompte dekket med blå plast presenning fra Ikea før jeg hadde fått gått over en brøkdel av bordene. Ja, ja, tenkte jeg og kjøpte kaffe og vaffel isteden.

På tur til bilen så jeg plutselig en kurv med pledd fra Lexington, som ikke var dekke av blå plast. De er egentlig for dyre i butikkene syntes jeg - som aldri kjøper merkevarer på grunn av merket. Ja - så ble det et teppe da - rødt og hvitt av alle ting... Jeg kjøper jo alltid blått!!! Betalte 350.- for det og det var vel ikke så verst tenkte jeg.

Inspirert av teppet begynte jeg å tenke på hvor i alle verden jeg skulle ha det. Det fikk bli et sofa overkast konkluderte jeg med. Ja, over den blå sofaen da, men den andre var jo rød og slett ikke samme røde nyanse. Da ble det til at jeg stoppet på Ikea på veien hjem og kjøpte nytt trekk til den røde sofaen. Den hadde forresten noen flekker så den skulle vært renset. Det var jo en liten trøst. Jeg skal rense den å skifte om til rødt igjen til jul.

Videre ble det en rask stopp på gartneriet - men det har jeg ikke rukket å gjøre noe med enda, så det kan dere få se en annen gang.


Her er i alle fall forandringen i stuen etter de nye eskapadene mine i dag. (Det blir ganske dyrt å være gress enke også - selv om hver ting er billig blir det jo penger av det til slutt......)
Fliser og inspirasjon

Jeg er fasinert av kjeramikk fliser - gamle og nye.


Et gammelt gulv av mønstrede fliser er utrolig vakkert og kunne gjerne tenke med hus med masse farge og mønster. Nå er det nå slik at et bad eller et fliselagt gulv skal ligge lenge og jeg blir engstelig for å legge mye penger og arbeid i noe som jeg er redd for at jeg skal gå lei av etter en tid. Da blir det gjerne hvite fliser og terracotta allikevel. Nedenfor er litt inspirasjon jeg fant som jeg syntes er utrolig fint.
Bildene er hentet fra deres hjemmesider.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...