mandag 7. februar 2011

Resultatet fra helgens kurs

Jeg og samboer har altså vært på kurs i innramming i helgen.  Det var utrolig morsomt og veldig koselig å ha med ferdige bilder hjem, ting som ellers ville ha ligget i en bunke i en eske eller innerst i et skap.

Disse franske kartene kjøpte jeg for mange år siden på marked i London.  Jeg har kviet meg for å levere dem inn til en ramme-maker på grunn av prisen. 

Nå henger de endelig på veggen - egenhendig rammet inn etter alle kunstens regler. På et marked i Frankrike kjøpte jeg en hel bunke med løsee sider fra en motekatalog fra ca 1890.   Noen av sidene var ødelagte, men mange var brukbare.  Her er et av arkene med ramme og passe-par-tout. 


Her er en gammel utgave av Kvinner og Klær.  Forsiden var bare helt nydelig syntes jeg.  Jeg har lagt hele bladet inni rammen - det hadde vært så synd å klippe i det.  Om 50 år er det kanskje noen som finner bladet - hvem vet?


Det som var aller mest pirk var å få skåret til passe-partout.  Her tillates ingen feilskjær!
Kurset jeg gikk på var i regi av Bærum Husflidsforening og ble holdt på Wøyen Gård.  Dette anbefaler jeg virkelig - en utmerket måte å bruke en helg på!


Et av våre gjesterom her i huset er omdøpt til ."Amerika-rommet". Her er det samlet ting og tang fra utallige reiser til USA.   Et billig trykk - som er like vanlig i amerikanske hjem, som elgen i solnedgang en gang var i Norge - er dette motivet.  Det heter "Prærien er min hage" og er malt i 1950 av Harvey Dunn.  Det passer utmerket i Amerika-rommet, nå da også endelig med ramme! Fasaner er det mye av på prærien så en bukett fjær passer utmerket! Flagg, hatter osv hører med.  Det hører med til historien at rommet ofte er i bruk - nettopp av amerikanske gjester.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...