mandag 8. juni 2009

Fargeglede!


Jeg blir betatt og fasinert av det unyttige - det litt sære og det fargeglade - det som muntrer opp og som ikke er tiltenkt noen annen oppgave enn akkurat det å muntre opp i en ellers grå hverdag.Lørdag fant jeg en hel eske under et bord på et loppemarked - full av gamle kleshengere. Noen hadde sittet og heklet sydd, strikket og viklet triste kleshengere inn i trekk av hele regnbuens fargeskala. Det er sikkert brukt restegarn og det man ellers hadde.

Jeg blir glad når jeg ser på dem - de er helt uten annen nytte enn at man skal kunne henge klær på dem inne i et mørkt skap. Kanskje hadde denne personen mange fine kjoler? Kanskje avpasset hun kjolene til den riktige fargen på hengeren?

Jeg tror i alle fall at disse er laget av en glad person - og DET gjør også meg glad! Hvorfor skulle hun ellers tatt seg tid til å lage dem?I am always attracted to colours - bright colours - and things that are not meant for anything else than to brighten up the day! I found these hangers at a flea market on Saturday. I can picture the lady making them. I picture her with many beautiful summer dresses - and I think she was a happy person. Why should she bother to make so many beautiful hangers if she wasn't happy. At least that is what I want to believe! Now they are mine and that makes me happy!

Helgens loppemarked


Selv i min sjanglende tilstand klarte jeg å gjennomføre helgens loppemarkeder. Jeg er fremdeles ganske svimmel så jeg sto IKKE fremst i køen og løp IKKE til bordene med glasstøy denne gang. Det var allikvel aldeles oppkvikkende å få seg en liten runde på loppemarkedene.

Siden jeg denne gang ikke startet først ved glass og porselen ble det en god del andre ting på meg i stedet, i avdelinger som vanligvis kommer litt senere på dagen for meg. Kanskje jeg skulle endre på det - for her var mange spennende ting.

Se på disse koselige gamle hageredskapene jeg fant!


Jeg liker så godt når det står noe på ting - det gjør at man straks får litt med kunnskap om hvor de stammer fra osv. Jeg liker så godt trehåndtakene! Disse skal få stå til pynt i min hage.
Alle tingene er norsk produserte - laget den gang det fremdeles ble produsert ting i Norge. Christiania Spigerverk er en saga blott - og de som laget det gamle vaskebrettet med navnet Solid er sikkert borte det også.

These old tools were bought at a flea market this week end. As I am still a bit dizzy and could not hurry as usual to the glass and kitchen stuff, I ended up walking slowly among all the rest that is usually not so interesting. Look how lovely the old tools are. They are all produced in Norway. These factories do not exist any more. They will not be used for digging any more - they will just be there because they look pretty.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...