torsdag 19. april 2012

Hanegal

Det er da merkelig.  Her pakker jeg koffertene til er sprekkeferdige med franske lopper som skal til Norge.  Når jeg reiser andre veien er det gjerne med mange ting fra norske loppemarkeder hit til Frankrike.  


Mitt haneservise Chantecler har jeg faktisk kjøpt på loppemarkeder i Norge.  Hittil har jeg funnet middags-tallerkener, asjetter, kaffekopper, mugge og fløtemugge i dette mønsteret - til 6 personer.  Dette har jeg funnet i flere omganger - og leter etter mer!  

På et fransk marked fant jeg dette gamle magasinet.  Det inneholder fantastiske kostymetegninger og første akt av teaterforestillingen Edmund Rostand fra 1910. Det handler nettopp om hanen som galer så stolt - som blir venn med nattergalen som synger enda finere.  De blir venner, men nattergalen blir skutt av en jeger og hanen må gå videre alene.  Men han har en oppgave i livet - han må fortelle verden at solen står opp - hver morgen!  Han må synge den sangen han kan.  We must sing the song we know-
Must sing the song God gave us. Sing though we know
that other songs are more beloved than ours,
Sing unto death...Så moralen er :  Syng med den stemmen du har!
Vintage Marked på Eidsvoll 28. og 29. April


En dag fikk jeg en hyggelig telefon fra en dame som inviterte meg til å delta på Vintage Markedet som skal gå av stabelen på Eidsvoll siste helg i April!  

28. og 29. april blir det marked i Stallgården - gratis inngang fra 11.00 til 17.00 begge dager.  

 For meg som er vant til kuldegrader og ute-stand på Folkemuseet før jul, blir dette som fortsettelse på ferien! 

Selvsagt sa jeg ja takk til innbydelsen!  
Den snille samboeren min stiller opp som sjauer så det skal vi nok klare selv om jeg bare har en uke å gjøre meg i stand på!  Her må nok koffertene hardpakkes før hjemreisen i morgen! 


Sees vi kanskje på Eidsvoll da?
Gleder meg, gleder meg, gleder meg.....Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...