tirsdag 2. juni 2009

Siste episode fra Valdres for denne gang!

I morgen må vi tilbake til byen - så her er siste episode fra Valdres for denne gang.

I dag har været slått om og dagen har vært overskyet og mye kjøligere. Jeg har vasket litt ting og tang som så er fraktet opp til gjestehuset vårt. Foreløpig er det kun "unødvendige" ting som er kommet på plass, de nødvendige greiene som kopper, tallerkner etc kommer seinere.


Kommoden er vel det man godt kan kalle ekte shabby chic! Samboeren var ikke helt enig at den skal få fortsette å være slik, men vi prøver på det. Ser den for shabby ut så får vi heller male den siden. Jeg har bare vasket den godt med grønnsåpe og pusset litt lett med fint sandpapir for å få bord det som er løst. Den har stått på låven i mange år og var veldig skitten. Låvesvalene holder til opp under bjelkene og det hadde satt sine spor.

En gammel kakeform ble til "ni-armet" lysestake.

Filleryer må til. For meg er det de gamle og slitte som er de fineste! Fargene skal være litt utvasket. Jeg kjøper alle jeg kommer over på loppemarkeder. Ofte er de gått litt i stykker - da klipper jeg dem av og knyter dem opp på nytt. De blir kanskje litt kortere, men hva gjør vel det?

To sinkpotter skal få være oppbevaringsplass for oppvasksaker og skurekoster!
Disse kjøpte jeg på loppemarked for kr 5.- pr stk.


Melkespann, melkeflaske og en kasse fra Fellesmeieriet - en gang emballasje for kultur-ost fra Fellesmeieriet! Jeg elsker slike gamle ting med skrift på. Nå har jeg lagt ekstra stearinlys i den.


Dette vaskebrettet lå slengt på låven! Et veldig gammelt brett med gårdsnavn og initialer!Today is our last day in Valdres for this time. The day has been a little cloudy, and much cooler. I have collected from the various barns and buildings a few more things to put in our guest cottage. The wash board was found with the fire wood in the shed. It is really old with the farm name on the front. The old rugs are bought at a flea market. I buy all the rugs I can find and was them and use them. If they are thorn I cut them off and tie them again. Rag rugs like these are prettiest when they are old as the colours gets bleaker with the wear and tear.
The old wooden box was once holding fresh cheese – now I have used it for extra candles.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...