mandag 12. oktober 2009

Loftet vårt


I dag er det loftet jeg har lyst til å vise dere. Fra denne TV stuen har vi utgang til terrassen på taket. Her sitter vi sommer og vinter om kveldene med døren åpen til terrassen (hvis være tillater det). Dette er nok vårt favoritt-rom. Sofaen er sovesofa så her er også soveplass for to.

Når sant skal sies så overlater vi gjerne soverommet vårt til gjester og ligger her selv når vi har sjansen. Her kan vi gå ut på terrassen om morgenen og sove med døren åpen hvis det er varmt.

Disse gamle bildene med flotte rammer fant vi hos Emmaus - som jeg hadde et innlegg om for noen dager siden.
Tønnen (en av flere i huset) er fra lokale loppemarkeder - det samme med fugleburet. Oppå tønnen ligger mange tønne tapper.
Jeg syntes disse er så fine - de er håndlaget og dekorert og forskjellige fra hverandre - selv om de egentlig er ganske standard også.
I gamle hus - som gjøres om - blir dører og vinduer ofte plassert litt rart. Vår terrasse dør var omtrent midt oppe på veggen med en hønsestige for å komme opp til døren. Vi fikk bygget en trapp som er nesten tre meter bred og som kan brukes til ekstra sitteplasser - hvis nødvendig. Trappen er bygget av grove materialer og nøtte tre for å ligne mest mulig på det gamle grove tregulvet.


Steinveggene er jeg veldig glad i - sammen med grovt mørkt treverk og hvite rene vegger er de flotte.Her er noen flere bilder.....


Varme farger - spesielt rødt følte jeg var riktige farger her - sammen med fargerike tepper og kelim puter.

This is our attic. Here we spend the evenings summer and winter. The exit to the roof terrace is from this room. We have a sofa that opens to become a double bed. In fact – when we have visitors we very often offer our bed room to the guest and sleep here ourselves. Here we can sleep with the door open and sit in piece on the terrace with a cup of coffee before the others are awake. I love the stone walls and the rough wooden floors. The furniture is from local markets and …. Ikea. We have several wine barrels in the house – we are in a wine district so they kind of belong here.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...