torsdag 19. februar 2009

Mer rokokko for oppussing!

I dag har jeg lagt ut den rutete stolen min for salg på Finn og i nett butikken og har hatt mange tilbakemeldinger allerede. Dette var gøy! Inspirert av de positive tilbakemeldingene har jeg vært og hentet flere rokokko stoler - og bord - som jeg har kjøpt. Fikk tak i to slike stoler og flere fine salong bord.
Jeg har shoppet mer også jeg - en ny stiftemaskin! Redskap må man ha! Har alltid likt å gå i "mannfolk butikker" for å se på forskjellig redskap. Det er noe som samboeren min slett ikke har noe imot å være med på.

I dag har jeg handlet på nettet derimot. Trumf-poengene min var plutselig blitt nok til at jeg kunne ta ut denne! Skal bli spennende å se om denne er bedre enn den manuelle jeg har hatt til nå. Liker at den kan bruke spiker - de syntes ikke så mye som de lange stiftene.


Ellers går det i rokokko her for tiden! En krakk til har vi fått ferdig med nytt trekk i samme stil som stolen. Den står nå bare å venter på at en kunde skal hente den i morgen!Flere salongbord er snart ferdige også. Fremdeles står disse til tørk, men i morgen kan de nok flyttes på.
Disse skal jeg også legge ut for salg. Før jul hadde jeg flere slike og de ble borte med en gang. Dette bordet hadde utrolig flotte bein! Fortjenesten skal gå til noe koselig og gammelt til huset i Frankrike. Vi skal på påskeferie og det er midt i loppemarked sesongen i Frankrike.

Til slutt må jeg vise fram to stoler vi kjøpte på impuls da vi skulle hente et bord. Egentlig er vel trekket gyselig stygt, men litt morsomt også. Hva kaller man denne stilen da? Bohem kanskje? Ja, ja - foreløpig skal de få være i fred. Kanskje de blir litt fine mot hvite vegger og rolig bakgrunn? I gamlestua på gården i Valdres kanskje? Her er den ene - men jeg har to like!

Lørdag skal vi på langtur til Skien - og gjett hva vi skal? Hente flere møbler selvsagt! Et helt lass har jeg kjøpt. Det får bli et nytt innlegg i løpet av helga tenker jeg. Håper det er fine ting.

Yesterday, I put my blue and white chair up for sale at the Norwegian web page www.finn.no. After about a couple of hours I had several buyers for both the chair and the stool. Inspired by the interest people had for the chair I went to pick up two other similar chairs and a couple of coffee tables too. I had several tables like this before Christmas and they were sold as soon as they were finished.


But I have been shopping more – a new stapler! I hope this one is better than the old one I had. It can use nails as well as the usual staples so I am hoping the upholstering is going to be easier when I use this one.


The last chair I am showing is one of a pair I bought from a lady when I was actually going to pick up a table. I don’t like the pattern much – but I am going to leave them as they are for a bit – to see if I can live with the color and the pattern. It might well be that they will look better with fresh white walls and white curtains? They look a little bohemian to me…

Saturday we are going to Telemark (2 ½ hours each way by car) to pick up a load of furniture I have bought. I hope they are ok – at least from the pictures I have seen they do look nice.


Have a nice week ends out there – wherever you are in the world!

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...