lørdag 9. februar 2008

En lørdag i Oslo

Lørdager er deilige dager. I dag har vi vært på tur i Oslo - jeg elsker å kjøre rundt i forskjellige bydeler.
Første stopp var Grønland. Der er det jalla marked under brua ved Akerselva hver lørdag. Det er som en annen verden. Noen bord med brukt og gammelt fant vi, men for det meste var det gamle hvitevarer, gamle klær, halvgamle møbler. Jeg fant en pose med gamle kniplingskrager som jeg kjøpte og fortsatte videre - oppglødd over å ha funnet noen riktig fine ting. Dette markedet er der hele året siden det holder til under brua, men det er nok langt mer spennende om sommeren. Jeg var hungrig på et marked i dag og det var det eneste jeg fant.

En mann hadde ganske fine møbler og jeg så et par fine gamle kommoder. I det jeg sto på vent for å få prisen kom en dame inn fra venstre og bød 2000.- for 3 kommoder - og fikk tilslaget rett foran nesa mi. Gjett om jeg følte meg snytt da!Da var gløden borte for min del, og vi fortsatte turen til grønnsakbutikkene. DER er det moro å handle. Det ble masse grønnsaker på oss, pluss krydder , ferske urter, oliven og feta ost i løs vekt og et deilig tyrkisk brød. Det ble DEN lunchen da vi vel var hjemme igjen. Bladpersillen står i en stor vase på benken nå. Deilig i de fleste retter er den.

Som avslutning på dagen kjørte jeg til Ask/Gjerdrum og tok en tur på en liten antikvitetsbutikk. Ja, det er vel en blanding av gammelt og nytt - men så sjarmenerende. Dessuten er innehaveren en veldig hyggelig dame. For de som vil ta seg en tur er Ask rett ved Skedsmokorset. Butikken holder til rett ved veien i et av de gamle røde trehusene.

Nei - det var visst ikke riktig - på tur hjem var jeg innom Ikea på Furuset. Jeg skal minne meg selv på for all fremtid at jeg ikke skal gå dit igjen på en lørdag. Det var fullt som et egg der! Ikke fant jeg igjen bilen min heller da jeg var på vei ut med trillevogn nedlastet med hyller. Jeg må se å få bedre orden i kjelleren så IVAR hyller ble løsningen.

Det var min lørdag - nå skal vi kose oss med fersk asparges og andre grønnsaker. Skulle visst kjøpt mer av de svarte olivnene også....

Her er en smakebit på det som var i posen med kniplinger jeg kjøpte.


Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...