tirsdag 24. februar 2009

Med på notene?

Jeg har forsøkt meg på et eskeprosjekt i kveld.


I en skobutikk fikk jeg noen esker som det hadde vært støvletter i - en ganske god størrelse. Disse er fine til oppbevaring av ting og tang i. Jeg trenger noen til å arkivere bort bilag og papirer som ellers slenger rundt. Nå er ikke skoesker særlig spennende å ha i en hylle, så jeg tenkte jeg skulle pynte dem litt.
Til juelpynten min har jeg i mange år laget esker med flotte farger og glansbilder. Nå tenkte jeg at jeg skulle lage noen med notepapir til papirer og divers.
Jeg er ikke ferdig enda men er godt i gang.

Esker, tapetlim og noter er det jeg har brukt hittil. Eskene trenger nok litt mer pynt så kanskje svarte blonder eller bånd rundt kanten hadde vært fint? Noen glansbilder av engler eller fine bilder kanskje kunne passet også? Kanskje jeg skulle sprite opp med litt decoupage? Trenger å sove litt på den siste finishen tror jeg.

Så kan man jo fantasere videre på esker. Tenkte kanskje det hadde vært fint å kle noen med kart også? Det kunne vært fint til ferieminner og bilder fra ferieturer etc. Aviser ville sikkert også blitt fint? En kinesisk avis til en eske med minner fra Kina - eller en italiensk avis til esken med minner fra Italia? Ingen grenser for hva man finne på her.

Nesten gratis er dette også. Eskene fikk jeg - notene kjøpte jeg på loppemarked - det eneste jeg har kjøpt er et spann tapetlim for papirtapet og en kost. Når eskene er ferdig dekorert skal jeg lakke dem slik at de blir mer holdbare.

Tonight I made a box decorated with musical notes. I got the boxes from a shoe- shop and armed with a paper cutter, old musical notes from a flea market and glue I got to work.
For my Christmas ornaments I have made boxes for many years. Now the time had come to make boxes for other bits and pieces. I think I have to make one with a geographical map also for holiday memories. Wouldn’t a box decorated with Chinese newspaper be nice for the photos and souvenirs from a trip to China? Every box could be decorated with a different theme depending on what’s going to put in them. This is almost free as well. The only thing I purchased to make them was paper glue. When I have finished decorating the box I am going to lacquer it to make it more resistant.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...