onsdag 2. april 2008

Tilbake fra shopping i Frankrike

Jeg er tilbake fra Frankrike - så er det slutt på ferien for denne gang. Huset er igjen lukket og låst og venter nå bare på sommerens feriegjester. Det har vært noen deilige uker. Det ble så mange markeder jeg orket - det stoppet av seg selv til slutt. Jeg hadde med en lang liste selv og naboen som også er bitt av basillen kom med en enda lengre liste til meg, Hun er en av de få franske jeg vet om som fyller huset med loppeting. Det ble så mye lopper til slutt at jeg fikk med meg hjem bare en brøkdel. Vi fant ut at det må bli biltur til høsten slik av vi får med mer hjem. Vi hadde allerede 15 kg overvekt, men slapp heldigvis å betale noe for det. Det er fordelen med SAS - de har ikke de samme strenge baggasjereglene som de billigere selskapene. Dette kunne blitt en rådyr hjemreise hvis vi hadde reist med Norwegian eller Ryan Air.

Da makedene var gjennomsøkt og jeg fremdeles var sugen på gamle ting stoppet vi en dag ved en bruktbutikk i nabo byen vår. Det har vært en rotete og lite trivelig butikk - helt til nå.....

Nå hadde datteren til forrige eier tatt over og gjordt butikken om til sin egen! For en opplevelese det var å komme inn der. Det rant over av fine ting og prisene var heller ikke avskrekkende. Det var ikke loppe priser akkurat men heller ikke så dyrt at man ikke kunne vurdere å kjøpe noe der.

I full fart viser jeg dere noen bilder. Det blir det jeg orker i kveld - skal komme med flere opplevelser seinere. For de som reiser i dette området ligger butikken i en landsby som heter Millas - nærmeste store by er Perpignan helt syd i Frankrike - neste ved grense til Spania. Butikke heter nå Le Grenier de Millas.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...