fredag 2. oktober 2009

Endelig hjemme i EstagelJeg er på plass i Estagel - omsider...

Når vi kjører så langt har vi det ikke travelt, vi stopper og ser steder vi ikke har sett før - besøker venner og tar det som det kommer. Slikt tar tid, men nå er vi hjemme.

Første punkt på programmet i dag var å handle mat, blomster til kjøkkenvinduene og naturligvis å sjekke ut at alt var som som det pleier å være i landsbyen vår.På vei hjem kjørte vi innom en Depot - Vente butikk. Disse butikkene må dere få med dere hvis dere besøker en fransk by. Alle franske byer har en slik butikk. Det er utsalssteder hvor man også kan levere inn ting for salg - altså kommisjonsbutikker. Her er alt mellom himmel og jord - og noen gamle hyggelige ting mellom alt det halvgamle.

Jeg forbereder julemarkedet på Folkemuseet i Oslo så jeg handler med meg en del ting som skal selges i min bod der før jul. I dag ble det en hyggelig gammel kurv, gamle koselige former, fransk undertøy og noen hyggelige tekopper.

Men i morgen - og på søndag er det skikkelige loppemarkeder vi snakker om her. Vi skal på Vide Grenier - DET er toppen! Jeg har sjekket ut hvor det er markeder i nærheten av oss - og har merket meg noen. Det blir nok en rundtur både i morgen og på søndag. Vi pakker nistekurv og lager en utflukt av det.

Finally I am at home in France after a long drive from Norway. When we drive this far we have no rush and stop to visit places we have not been before. The drive is part of our holiday and not just a drive. Today we started with shopping groceries and too much of it as usual. We also bought fresh flowers for the kitchen windows, some bottles of good wine and some interior magazines for me of course! On the way home we stopped at a Depot Vente shop where I found a few nice old things, vintage French lingerie, a nice old basket, a couple of cute vintage tea cups and some well used moulds. But tomorrow is Saturday - and flea market day – a real junking day! I have checked out the Vide Grenier markets around us and have a few marked out. This girl is going early to bed today - to be on her feet good and early tomorrow morning.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...