mandag 26. mai 2008

Hagearbeid til glede

Min samboer arvet for flere år siden en gård i Valdres. Dessverre er vår tid knapp så noen velpleiet rosehage kan det ikke bli der. Det kommer masse snø, og vinteren er hard for mange planter. Fremdeles ligger det en flekk snø igjen ved låven. Det som vokser der er stort sett gammeldagse stauder. Hagearbeidet dreier seg vel egentlig bare om å hjelpe naturen litt. Vi rydder og raker og forsøker å holde busker og kratt unna. Det er en takknemlig jobb når naturen er så vakker. Stein danderes og stables og blir små murer som holder jorden på plass. Vann er det nok av og en liten dam er anlagt i nærheten av tunet. Dessverre spiser elgen seg god og mett på de gamle trære i hagen. Det er litt synd, men de er nå allikevel så vakre å se på der de rusler rundt at vi har ikke hjerte til å gjøre noe med dem.

Det ligger et fint gammelt hus på gården, som dessverre ikke har bad og kjøkken enda. Hvis vi en gang får gjort det i stand er resten bare noen strøk med maling og litt møblering. Det kunne blitt et fint hus. Taket skulle nok vært enten malt eller byttet ut. Drømmen er gammeldags skifer tak. I mellomtiden koser vi oss et lite rødt hus som er akkurat så lite at det ikke krever noe særlig arbeid. Her er alt vi trenger på noen få kvadratmeter.

På ettersommeren er det meste dekket av flotte naturlige blomsterenger.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...