lørdag 24. januar 2009

Bøker fra Fretex

I dag ble plagene og abstinensen for stor - jeg overtalte samboeren til å bli med på bruktbutikk runde. Jeg var som en alkoholiker på leiting etter flaska! Suget etter et godt loppemarked var enormt! I et skikkelig ufyselig vintervær la vi ut. Vi var OVERALT!
Det ble ikke så mye handel - jo forresten - litt ble det jo!
Det ble et rundt salongbord, en fin krakk, flere hvite fat, en hvit porselenssleiv og bøker.
Fretex i Drammen er den beste av alle Fretex sine butikker! Jeg kjøpte tre bøker der - fra 20 til 60 kr pr bok! Riktignok er de noen år gamle, men hva gjør vel det, så lenge jeg ikke har lest dem. Sugen som jeg er på vår, farger og blomster er disse flotte. De er ikke så hvite som alle andre interiørbøker er for tiden.
Denne handler om å bygge om hus som i utgangspunktet ikke er ment for boliger. Det er industribygg, låver, kirker, siloer og masse andre typer bygninger.

Idebok fra de to kjente TV damene!
En nydelig bok om Frankrike, med masse herlige interiører, hager, mat, shopping og diverse.

Kr 120.- for 3 fine bøker! Det kaller jeg et godt kjøp!
Møblene står fremdeles i bilen for det blåste snøstorm da vi kom hjem, fatene står i oppvaskemaskinen - så vi får se om det ikke blir litt blogging i morgen også!

Today I felt a devious craving for flea markets. There were none in my area so I convinced my husband to join me for a tour of the second hand shops instead. We went everywhere – and I gradually felt that my body (and mind) was relaxing. I did not buy a lot, but I did find something. I bought a round table and another stool, some white porcelain and 3 nice books. One is about converting various buildings that are not built as homes. Barns, churches, towers, silos and industrial buildings are converted to the loveliest homes. Another book with ideas for decorating (the two ladies on the front are known from Norwegian television) – and last but not least a nice book about France and French living, cooking, decorating and shopping. All books are some years old, but who cares as long as I haven’t read them! I bought them all at the Salvation Army shop – called Fretex here in Norway. I paid about 12€ for 3 books – I call that a very good bargain!

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...