søndag 11. november 2007

Vårt lille sted i Frankrike!

Her ser dere noen bilder fra huset vårt i Frankrike. Jeg skal vise dere mer men klarer ikke å finne flere bilder i farten. Det har vært en stor jobb å pusse opp huset - det så ut som et rottereir da vi overtok det. Alt måtte gjøres! Nå er det meste gjordt og vi kan konsentrere oss om møbler og ting og tang i stedet for rør og maling. Det har vært en velding morsom prosess og vi angrer ikke en dag. Vi er utenfor turistløypa - neste ved grensen til Spania, i Frankrikes beste vin distrikt Laguedoc-Roussilion. Et fantastisk fint sted med utrolig mange spennende utfluktsmuligheter og ikke minst mange markeder! Vi trenger fremdeles gamle møbler så vi er stadig på utkikk etter noe som passer.

Kjøkkenredskap!


Her er en liten "utstilling" fra kjøkkenbenken min. Nå skal jeg rydde vekk en del ting, så jeg tok bilde først. Når andre kjøper kort og souvenirer på sine reiser kjøper jeg ofte gammelt kjøkkenutstyr og ting og tang. Syltetøyglasset i lyseblått/turkis glass er fre USA. Hvitløken er fra Tyrkia, fil-de-fer silen er fra Kina og olivenstein-utstikkeren er fra Frankrike. Kaffe-kvernen kjøpte mamma og pappa på sin bryllupsreise til Aurland i 1948!
Nå får tingene "hvile" litt et annet sted - så skal jeg nok ta dem frem igjen om en stund. Det er mange gode minner her når jeg tenker etter.

Restegarn!
For en tid tilbake ryddet jeg i skapene og fant en masse restegarn i tillegg til at jeg fikk mer fra en kollega. Hva skulle jeg bruke alt garnet til. Jeg er ikke flink til å strikke sokker og gensere og ikke har jeg barnebarn enda så da endte det med at jeg strikket et teppe. Jeg trodde det skulle bli et evighetsarbeid, men det ble jamen raskt ferdig. Jeg kjøpte den tykkeste rundpinnen jeg kunne finne og strikket med tre-dobbelt garn. Garnet jeg hadde var ikke så tykt. Siden jeg strikket med tre-dobbelt garn ble det ganske enkelt å få fargene til å flyte sammen. Jeg hadde mye grått garn og lot en av trådene være gjennomgående grå. Det roet ned fargene, og det var bra for garnet jeg brukte hadde mye sterke farger. Til slutt måtte jeg feste en million løse tråder. Det ble godt og mykt og man sover faktisk ganske komfortabelt på sofaen med teppet over seg.

En av mine samlinger


Her ser dere en liten samling emaljerte kaffekanner på kjøkkenet mitt. Jeg vet ikke hvorfor men i mange år har jeg vært fasinert av emaljerte ting! Kanner som disse har jeg samlet på reiser for det meste. De fineste og de med mønster er oftest fra Frankrike eller Belgia. Det har blitt mange gjennom årene, men bare noen får være fremme nå for det blir så fullt og vanskelig å holde det rent og fettfritt på kjøkkenet med så mange ting fremme.

Maleposjekter!
Her ser dere at jeg i alle fall har kommet i gang med noen maleprosjekter. Jeg har mange ting som skulle vært pusset, og nå har jeg har funnet fram en pidestall og en gammel pinnestol som akkurat har fått grunningen på plass. Det er et ork å komme igang, men moro når en først har kommet så langt at en begynner å se hva maling gjør. Det er jo så mye hyggeligere med lyse ting enn de gamle snusbrune. Dette er en begynnelse. I garasjen står en spisestue jeg har etter foreldrene mine som jeg skal male å prøve å få på plass i spisestuen før jul. Hvis tiden blir knapp så får det bli etter jul da! Tenkte dere skulle få se når jeg kommer så langt.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...