torsdag 29. november 2012

Fra bilde til pute

I vår var broderiet innrammet - nå er det blitt pute! Dette bilde ble kjøpt på et loppemarked.  En spiker var slått sånn laglig inn i veggen der julekransen pleier å henge.  Der ble det hengende en stund.


Jeg tok etterhvert broderiet ut av rammen - vasket det på ullvask programmet på vaskemaskinen, og sydde på bakstykke med glidelås.  

Det ble da en flott sofapute!  

Jeg er ikke så glad i broderte bilder, men det er jo synd å kaste disse vakre broderiene.  

Puter, derimot elsker jeg!  Så da blir det kort prosess og puter av dem i stedet!

Pianokrakken også!

Jammen ble det ikke også "ny" pianokrakk!  Når redskapen ligger fremme er det litt enklere å få gjort noe.Alt kan jo ikke være rødt heller - så denne ble blå!  

Slike brune møbler ser ofte triste og slitte ut.  Jeg pusser dem med veldig fint sandpapir og går grundig over med møbelpuss med litt farge, deretter tørr rein klut.  Det er ikke alltid man trenger å male tingene for å gjøre dem fine igjen.    

Møbelprodukter kjøper jeg med fra Frankrike, der er det store flasker til en mye rimeligere pris enn her.  De har jo masse av det vi kaller "by-møbler" som er i nøtt og eik og andre brune tresorter.  Utvalget i produkter er stort og variert.  Kjekt å ha når jeg skal fiffe opp et møbel.  

Ellers ser dere kanskje bunken med interiørblader? Jeg forbereder meg til julemarked og tenkte jeg skulle ta med blader.  Det var ganske populært på Eidsvoll markedet - solgte dem i slike bunker med 5 forskjellige norske og utenlandske. 

For de som lurer på hvilket marked jeg snakker om, så er det Julemarkedet på Norsk Folkemuseum som starter til helgen. 

En gammel stol har blitt "ny".

Jeg har funnet fram stifte-pistolen igjen og trukket om setet på denne gamle koselige stolen.  Det er nesten så man kan si at den har fått på seg finstasen til jul allerede?  

Å gi en gammel stol et nytt trekk gjør så stor forskjell.
 Det er hva jeg vil kalle en takknemlig jobb, vel verdt å bruke litt tid på! 

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...