søndag 16. oktober 2011

Søndag ettermiddag spasertur


Frankrike er ikke bare byer og cafeer, men også mange fine stille gater og åpent fredlig landskap.  Vi bor i en liten by med bare 2000 sjeler så her er godt om plassen og ikke langt til mer landlige omgivelser. 

Dette er en av våre ruter for en søndag ettermiddag spasertur. 

Vi starter gjerne med en tur gjennom stille gater ut av byen.Mange små porter og murer - kanskje er dette inngangen til den hemmelige hagen?  En klatreplante presser seg ut av døren. 


Her har døren falt ut og vi får et glimt av en gammel, men glemt hage.


Eføy klater over en gammel mur.


Et gammelt steinhus - en gang et redskapshus på en åker.


Vinranker så langt øyet rekker med Pyreneene i bakgrunnen.


En tur innom vår egen jordflekk - for tiden lånt ut en venn som samler på esler.  Nå går det fire esler av forskjellige raser der.  Alle har "søte" navn, Sjoko, Vanilje, Karamell og Sukkertøy.  De er veldig forskjellige, og som sagt av forskjellige raser, derfor er noen kraftige og andre mer knoklete og små.  Forskjellige farger skiller dem også fra hverandre.


En utmerket måte å holde vegetasjonen nede på - ellers gror det for til av gress og busker.


Dette er de to siste som ble med i "gjengen" - den lille grå er faktisk voksen, men er av en rase fra Provence og blir faktisk ikke stort større enn den er.


Vindruene er høstet inn og høstfargene er kommet.


Det meste av grønnsakene er tatt opp, men litt står igjen.


Her og der vokser kjempehøyt pampas gress


Tilbake i utkanten av byen vandrer vi under store gamle Plataner.  Bladene ser ut som lønneblader og de store stammene har kamuflasje-mønster. 

Uønsket leieboer

Hybelboere som ikke betaler husleie liker vi ikke... Spesielt ikke de med vinger som henger med hodet i tillegg!Denne lille krabaten hadde bestemt seg for å ta en pause i vår TV stue.  Den var umulig å vekke, så løsningen ble å la terrassedøren stå åpen og slukke alle lys om kvelden. 

Da bestemte den seg for å reise videre heldigvis.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...