onsdag 16. september 2009

Høstlige sysler og varme farger!Når høsten kommer, melder også alltid lysten til håndarbeid og inne-sysler seg. Jeg samler bilder for inspirasjon gjennom året. Stoffbiter og diverse restegarn blir det jo en del av på loppemarkeder - så lappesøm og hekling går godt i hop med loppene. Nå blir det snart mange lange kvelder utover og jeg har tittet på noen av bildene jeg har snappet opp. Disse teppene syntes jeg er herlige, og lysten til å ta fram symaskinen kom med en gang.

En gang sydde jeg masse lappe-teknikk, men mistet lysten da patch-work hysteriet tok av for en del år siden. Jeg har ikke sansen for å kjøpe nye stoffer i helt matchende farger - for så å lage helt perfekte ting. Hele greia hadde blitt nesten som en vitenskap - og sjarmen var borte for meg i mange år.

For meg er lappeteknikk gjenbruk. Det skal være gamle stoffer - og det skal ikke være for perfekt. For meg skal det være bruksting - som for eksempel tepper og puter.
Hele poenget med disse teppene var jo at man brukte det lille som var igjen av plaggene, og laget noe som var til nytte i enda noen år.

The arrival of fall brings automatically out the desire for spending time indoors with sewing and other projects. I do collect inspirational pictures throughout the year - as I know that this will happen to me every fall. These ones I particularly like. I do go to flea markets a lot, and such projects are perfect when you have a lot of small pieces of material and wool. I cannot wait to get started, at least I will start with going through the cotton materials that I have gathered and see if I have enough of these wonderful colours.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...