søndag 9. november 2008

Rydding i gamle ting

Denne helgen brukes til å rydde. Det er snart årets Julemarked på Norsk Folkemuseum i Oslo - og jeg må tenke på hva jeg skal ha med til boden min. Som i alle tidligere år skal jeg delta med brukt, antikk og diverse. Dette er et gammelt bilde fra markedet i 2006. I 2007 fikke jeg visst ikke tatt noen bilder - det var for travelt.


Min lille nett butikk har vært max av det jeg har klart å få presset inn i timeplanen min av brukt-handling. Gjennom alle år har det vært drømmen min å drive brukt butikk. Det har ikke vært mulig å få til fordi jeg driver et annet og vel innarbeidet firma som gjør det bra og som bare ikke kan forsømmes. Derfor har dette med brukt og gjenbruk gjennom alle år vært en kjær hobby. Det er veldig få ting i mitt hus som er kjøpt nye - nesten alt er kjøpt brukt, arvet eller funnet på loppemarked.

Jeg har fått låne en kjeller som med tiden skal bli utleie leilighet, men som får være mitt lager inntil videre. Det er der jeg rydder! Trodde dere at det var juleforberedelser kanskje? Nei, det er for tidlig for meg. Eterhvert ble det jo nesten "butikk" ut av kjelleren. Tror kanskje jeg skal vudere et kjellersalg? Når jeg pakker opp alt jeg hadde med hjem fra Frankrike og alle esker og kartonger er det jo helt utrolig å se hva jeg har samlet.

Jeg får rydde og pynte litt til så får vi se. Hva hvis det ikke kommer noen da? Er bare litt redd for at de som kommer forventer loppepriser. Det er jo ikke akkurat lopper jeg har da! Jeg får la ideen modne litt til og så får jeg bestemme meg. Nå er det i alle fall mulig å la eventuelle kunder få komme på "befaring" før de handler. Alt er liksom ikke bare stuet bort i esker lenger.

Noen ville sikkert si at dette er bortkastet tid, men for meg er det som en drøm faktisk.

Bildene fra kjelleren er foreløpige! Kjelleren er isolert, men det er det. Ingen innlagt strøm er det heller, men Ikea har billige skjøteledninger så det går bra. Veggene kledde jeg med hvite papirduker som ble stiftet på. Gardiner etc er det enkelt å få hengt opp.

Og enda er det mange esker å pakke opp!


Det er rart hvor usikker man blir når man prøver seg ut på "upløyd mark". Det hjalp litt da jeg oppdaget at Folkemuseet hadde brukt bilde av boden min til sin kjempeplakat ved inngangen som reklame plakat. Da hadde jeg stått der og følt meg usikker i 4 markedsdager, og så ikke plakaten før jeg hadde pakket sammen restene og var på vei inn på kontoret for å si takk for meg. Gjett om jeg gikk hjem med en god følelse i magen den dagen!
Ha en fortsatt god søndag!

I have spent this week end going through all my boxes filled with flea market finds from here and there and everywhere. I have moved everything to a basement. The rooms are not finished, so it is not a permanent place for all my old things that I have for sale. The isolation was showing and there is no electricity. That was easily fixed by stapling white paper to the walls and using a lot of loose electrical cords. Now I have a much better view of all my things and I can start organising the web shop in a better way. I can actually invite clients to come and see the items before they buy! I am also getting ready for the annual Christmas Market at the Open Air Folk Museum in Oslo. I have a stand there every year selling old, vintage and antique things. The picture above is taken in 2006 as last year was too busy for photos! The market takes place the two first week ends in December - so if you happen to be in Oslo at that time please come and say hello to me!

Rydding og salg på Facebook!

Jeg rydder i min kjeller hvor jeg lagrer min gamle ting mellom hver gang jeg er på marked.   Nå holder jeg på med å legge ut ting fo...