torsdag 29. oktober 2009

Skal vi leke?


Ja - en kan sannelig få lyst til å leke igjen når man ser disse fine dukkene. Her har jeg sittet og forsøkt å finne ansiktene til mine yndlingsdukker fra jeg var liten. Jamen fant jeg ikke mange av dem også. Jeg har selvfølgelig spart på dem alle sammen!

Denne boken hentet jeg på posten i dag. En utrolig, stor, flott og informativ bok om norske dukker og dukkene historie gjennom 200 år. Den var virkelig verdt pengene! De som samler på leker og dukker kan ikke være denne foruten! Nydelig bilder av dukkene gjør det til en fonøyelse å bla i den.

Foruten bilder og informasjon om dukkene får man historien bak dukkefabrikkene og menneskene som startet og drev dem - en liten bit norgeshistorie.

Boken kan bestilles hos Samler og Antikkbørsen.Today I received this book in the mail. This is a wonderful book about Norwegian dolls and the production of dolls in Norway through 200 years. Unfortunately the book is in Norwegian so I guess it's most interesting for the Scandinavians. I have spent hours looking for the well known faces of my childhood toys. I did find them as well - we mostly had Norwegian toys back then.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...