tirsdag 14. juli 2009

Litt mer fra husmannsplassen

Vi har pakket sammen og er klare for å forlate Valdres for denne gang.
Det er ikke blitt de store endringene i løpet av dagen - her går det i den farten vi orker.

Det har regnet litt, og jeg fant fram noen stoff biter. Ingen vits i å være ute i regnvær.

Jeg har en symaskin på alle de steder jeg benytter meg av - så altså en gammel symaskin i Valdres også. Det har blitt noen puter til soverommet. Litt tekstiler gjør susen. En pute å sitte på og noen til pynt og kos på sengen.


Et lite stettefat laget jeg av en liten lysestake og en skål. Nå har jeg superlim på alle fingertupper....
Denne stolen ankom gården på et søppel-lass. En hytte på fjellet er leiet ut på åremål og de hadde et lass av ting de ikke ønsket å ta med i leia. Denne stolen kunne jeg veldig godt bruke. Den bærer preg av å være hjemmelaget - er ikke dette et møbel med sjarm så vet ikke jeg? Den er tung som bly, men snekkeren har allikevel laget svinger og pynt med de materialene han hadde. Jeg sydde en pute, vasket den og satte den på plass - der den skulle være.

Teppet jeg heklet da verden gikk rundt for meg for en stund siden, er kommet på plass foran sengen, som vi arvet av naboene.


Ellers har jeg tatt et overblikk over neste prosjekt, men det får bli en annen gang.

Det må bli en raskere prosess, for vi skal ha familetreff i august og trenger sengeplassene. Her blir det i første omgang gardiner og pynt. Så far maling komme senere. Må nok lage et innlegg om dette tenker jeg.....

Her ser dere hvordan det ser ut om sommeren. Skoddene er fremdeles der - de skal byttes ut, men i Valdres løper man ikke - man går sakte og holder ut i lengden i stedet.
Man må ha noen prosjekter på gang/på vent - så langdistanse passer meg bra.

Just before packing today for the return to Oslo I took a few photos. It started to rain in the middle of the day so I found fabric I had and made a few cushions for the homestead. I have a sewing machine in all my homes and houses so I had one here as well. Second hand machines work just as well as the new ones. I made a cushion for a chair (found in the barn) and a few cushions for the bedroom in the homestead. The cushions are old ones – BUT washed in the washing machine and dried – they are as good as new although they are old.
The rug is the one I made some time ago from old linen. It was planned for this room! I have spent the day making a few small things – but also planning future projects….

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...