torsdag 15. november 2007

En krans av skjell

Her ser dere en krans av skjell jeg lagde for en butikk i Asker.

Kransen har jeg laget av mange slags skjell som jeg har samlet på ferier osv. Jeg er en av dem som ikke kan fordra å ligge stille på en strand, men elsker å vasse i vannkanten, plukke skjell, drivved etc. Det har blitt noen poser skjell i løpet av årene.


Basis for kransen er en vanlig halmkrans - for den tåler det varme limet fra en limpistol. Det går masse lim til en slik krans. Skal du henge den på veggen må du lage en skikkelig god hempe av ståltråd som du tvinner helt rundt kransen. Det er det eneste som holder når du skal henge den opp. Den blir ganske tung hvis det er litt størrelse på den. Så er det bare å lime på skjell. Små biter av drivved og rester av fiskegarn blir også fint i.

Har dere blåskjell på menyen en dag kan dere begynne med å vaske skjellene etter måltidet i stedet for å kaste dem. Blåskjell er fint å "fylle" kransen med hvis du ikke har så mange eksotiske skjell. De fineste er de som har ligget i fjæra og blitt lyseblå for de mørkner når de blir lakket. Er dere på Oyster Bar noen gang så spør om å få med østersskjellene - de er kjempefine å bruke og har den fineste hvite perlemor inni.

Jeg spray-lakker kransen til slutt for da kommer fargene i skjellene bedre fram.

Dette er en annen anvending av skjellene fra ferien. Lim dem på lange blomsterpinner og stikk dem inn i blomsterbukettene eller blandt forskjellige kvister du tar inn. Disse kan du bruke igjen og igjen.


Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...