fredag 16. mai 2008

Gode sitteplasser

Vårens forberedelser har gått sakte framover her i år av mange årsaker. Sakte men sikkert flytter våren og snart sommeren inn her også. I dag hadde jeg tenkt å vise dere noen av våre mange sitteplasser. Utemøbler står høyt på ønskelisten når jeg er på loppemarked så nesten alle våre utemøbler er fra forskjellige markeder. For et par innlegg siden viste jeg dere noen av mine stoler av smijern. I dag tenkte jeg dere skulle få se noen av alle de andre stolene jeg gjennom årene har kjøpt - og fikset litt på.
Disse stolen kjøpte jeg på det alle siste loppemarkedet jeg var på i Askerhallen. De brune putene er kanskje ikke så spennende, men de får holde til jeg finner noe annet. Formen på dem er ikke helt standard, så det kan vel ta en stund, eller så får jeg sy noen trekk til dem. Det var ikke puter i ryggen så jeg satte noen puter jeg har sydd av en gammel fillerye i stolene. Da ble det godt og mykt å lene seg tilbake. Noen regndrypp falt i ettermiddag som dere ser. Disse to stolene har jeg hatt i mange år - også fra loppemarked. Disse trenger også nye puter, foreløpig la jeg noen helt forferdelige puter der og dekket til med to fleese pledd som jeg kjøpte på Kid for noen år siden. Roser er jo helt "in" igjen så jeg syntes det ble ganske koselig jeg. Nok en sitteplass. Putene kostet meg 10.- kr stk. Duken kjøpte jeg på Kid forleden dag. Den er faktisk av plast og dekker en ikke så pen bordflate. De to andre putene til 10.- pr stk fikk plass her. Kurvbordet sprayet jeg hvitt - det var mørkegrønt og slitt. Her står det under tak så det tåler å stå ute. Stolene kostet vel 20.- pr stk - de sto igjen helt til slutt. De er av metall og har armlener av tre. Disse var flasset og stygge - så de ble pusset og fikk et strøk utemaling. Oliventreet og vinranken har fått komme ut for sommeren. Her tror jeg at jeg må finne et lite bord til hjørnet for jeg må ha et sted å sette fra meg frokosten. Her er det deilig morgensol og fint å å sitte før en går på jobb. Jeg kastet de gamle putene så jeg må nok finne noen puter også et sted. Igjen har jeg brukt spray maling. Stolene var stygge og misfarget, men hele og fine så jeg spanderte på et par bokser maling. Og så til sist et lite bilde av en av godstolene mine inne. Den er "gusjebrun" så den har alltid et teppe over seg. Vanligvis er den hvit, men så fant jeg dette teppe jeg en gang kjøpte i en restekasse hos Indiska, grusomt skittent, fordi det hadde vært i utstillingen. Det ble vasket og så vips så var det like pent igjen.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...