mandag 4. mai 2009

Tilbake til hverdagen!

See English text below!
Langhelgens fine og relativt aktive dager er over og vi er hjemme igjen - så klare som vi kan fåt blitt til en ny arbeidsuke. Jeg må vel ærlig innrømme at det hadde ikke vært meg imot og fortsette på det lille huset i skogkanten. Det er vel ingen bønn, man må tilbake til hverdagen enten man vil eller ikke.....Den siste dagen ble den gamle ovnen børstet ren for rust og skitt, og kjøkkengulvet slipt og malt (lys grått). Borte er nå alt det skitne og brune og huset er blitt lyst og trivelig. Døren fikk jeg slipt, men ikke malt. Det får blit neste prosjekt, sammen med sverting av den gamle ovnen. Håpet er også at jeg kan begynne å flytte inn litt saker og ting. Hytten skal bli ekstra gjesterom så den må møbleres deretter. Jeg må ha to sengeplasser for at den skal kunne brukes. Det blir vel soverom og kombinert oppholdsrom med litt kjøkkenmuligheter. I alle fall må gjestene kunne hente vann i bekken og sette over en kaffetår - før de kommer ned til gården for frokost.
Jeg tenkte jeg kunne fått brukt en del ting med røde innslag her, som f.eks teppet på det første bildet og den lille røde sofaen. Rødt har jeg ellers vanskeligheter med å få plassert andre steder. Jeg ble inspirert i Frankrike til å bruke mer rødt/hvitt/grått. Det vil jeg forsøke å gjennomføre.


Vi har et gammelt lite kjøleskap og et halvgammelt benkeskap. Det får bli kjøkkenavdelingen. Så må vi ha et hjørne til vaskesaker, speil etc og et par gode stoler å sitte i. Et bord og noen pinnestoler må vi også finne fram naturligvis. Jeg skal ikke kjøpe noe - det er litt av prosjektet mitt at dette skal kun gjennomføres med gjenbruk av ting og tang. Det skal vi nok få til.


Noen små detaljer må jeg vel kjøpe som f.eks disse beslagene og knaggene. Ja, nå er det sånn at disse hadde jeg allerede kjøpt for et annet prosjekt, men de ble til overs. Da er det jo fint å kunne bruke dem her.


Jeg hadde tenkt at jeg skulle sette opp et par enkle hyller i stedet for skap over kjøkkenbenken.


Men jeg har holdt på med mitt har husbonden vært opptatt med det evigvarende prosjektet å holde småskogen tilbake. Det gror fortere enn man får ryddet vekk småskog, så her er det nok å holde på med.


Tenk at det en gang i verden bodde 7 mennesker samtidig på denne plassen! Ikke rart de utvandret til Amerika med håp om et bedre liv.
A new week has started. We had a lovely and long week end. I can’t honestly say that I am pleased to go back for work again.
I have worked some more on the little cottage. The iron stove has been cleaned and is now ready from treatment for iron and I painted the floors light grey.
The cottage is going to serve as an extra guest room so we have to furnish the cottage for that purpose. Somehow I have to get in a bed for two. Can you imagine that once upon a time 7 people lived in these two tiny rooms. No wonder that they emigrated to the US! I need to arrange the kitchen in a way that guests at least can make themselves a cup of tea for the night or a coffee in the morning before they come down to the farm for breakfast.
I am going to try using some red textiles etc here. I got a lot of inspiration from France, so no I am going to try out the combination of red/grey/white. I am determined to use what we have and I think I will find plenty of old furniture and things around the farm. I am trying my best to avoid buying new stuff.
When I was busy in the cottage my husband tried out his lumber jack skills. The forest is growing so fast that it is hard to keep it away from the fields. We will have some lovely log fires to warm us next winter. The logs now have to dry and he will cut them into suitable lengths
.
Have a wonderful week!
Ha en fin uke alle sammen.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...