torsdag 3. januar 2008

Markeder i London

Å gå på antikk markeder i London er en stor opplevelse. Det er så utrolig mange ting!

En må være litt kritisk også - det er ikke alt som er antikt. Mye er laget for å se gammelt ut, men bevare meg vel det er hyggelig det også - bare prisen er deretter, og man er klar over hva man kjøper.

Her er en link til et lite oversiktskart over hvor og når maredene er i London. http://www.streetsensation.co.uk/markets.htm

På min liste står Bermondsey Market tidlig fredag morgen - kanskje Camden onsdag og helt sikkert også Portobello Road lørdag. Det krever naturligvis litt forarbeid siden jeg skal ha møter også - det er kunst å få lagt disse slik at de passer inn med markedene.

På Portobello road finner man de samme selgerene som på de andre markedene men her er prisen skrudd opp. Bermondsey er fra gammelt av det markedet hvor antikvitetshandlerene går - derfor er prisene lavere her. Dette er nok det markedet jeg liker best. En av mine kunder i England fortalte at i riktig gamle dager var dette tyvenes marked. De hadde en gammel lov i England som sa at dersom man hadde handlet en ting i mørket og ikke kunne se skikkelig hva man kjøpte så handlet man i god tro. Derfor kunne man heller ikke klandres for å ha kjøpt tyvegods. Vi får håpe de ikke selger så mye av den slags nå! Mange møter opp riktig tidlig - med medbrakt lommelykt for dette markedet settes opp fra kl. 04.00 - kl 12.00 er hele moroa over. Jeg gleder meg.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...