mandag 10. desember 2007

Siste markedshelg på Folkemuseet

Trodde dere at det kun var rosemaling og sokker til salgs på Folkemuseet's julemarked? Å nei da, bare se her. Bildene er fra to av de bodene som var i nærheten av min tildelte plass.
Hexa (egentlig Reidun) lager de morsomste utstoppede halv-ribbede høner. Jeg kjøpte en av henne for flere år siden. Den har nå flyttet inn på kjøkkenet mitt i Frankrike. Alle som er innom oss der legger merke til den der den henger med hodet ned og beina opp - klar for gryta! En utrolig morsom ide - spør du meg. Det er masse arbeid med å sy, vrenge, fylle og pynte høna så noen kroner koster de, men jeg syntes de er verdt hver krone!

Her er bilder fra en annen bod. Denne damen har dilla på hatter. Hun designer og får dem sydd i Sri Lanka der hun tilbringer mye av vinteren selv også. Materialene kjøper hun lokalt. Det er de morsomste hattene jeg har sett. Flotte farger og utrolig fine stoffer. Signe er fra Vikersund.Her holdt jeg til. Salget gikk over all forventning. Heldigvis hadde jeg låsbar bod, så mesteparten av tingene kunne stå igjen fra gang til gang. Taket lakk - derfor den blå presenningen! Neste reise til Frankrike bør nok foregå i bil slik at det blir plass til mange lopper når vi reiser hjem igjen.


Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...