mandag 29. desember 2008

Late romjulsdager og familiehyggeI går kveld hadde vi vårt årlige familietreff. Det er slik i våre dager at man ofte har hver sin familie nå man går inn i et nytt forhold i moden alder. Vi er så heldige at vi har 5 barn tilsammen, kjekke voksne samfunnsbevisste mennesker har det blitt av dem. Min samboer har i tillegg 5 barnebarn. Mine barn er gutter så de har all verdens tid på seg og jeg går her og venter og venter på at de skal finne tiden moden til å stifte familie. 25 og 32 er vel ingen alder, men jeg må si jeg gleder meg til at det skjer. Med barn og barnebarn ble det 14 til bords. Vi dekker langbord og trommer sammen alle de stoler som er i huset. Dette er "ny" tradisjon i vår familie, men du verden så hyggelig det er.

Har man en familie fra, før så har man gjerne et hus fra før også. Disse bildene er fra min samboers hus. Man trenger vel egentlig ikke to hus, men det er nå rart med det å selge hjemmet sitt da. Det får heller være litt ekstra jobb med det å ha to hus. Vi bytter på å være litt her og litt der og lever slik som også mange andre i samme situasjon har valgt å gjøre det. Det betyr vel egentlig at vi er særboere eller?
I dag brukes dagen til kos og innehygge, ved hver vår PC, vaskemaskinen og oppvaskmaskinen gjør resten heldigvis.

Her er noen stemningsbilder.Og til slutt kan jeg berolige alle med at det ikke mangler julelektyre i dette huset heller!

Tidlig en morgen i romjulen!


Tidlig en morgen i romjulen hadde vi besøk av skogens konge - eller skogens dronning burde det vel egentlig hete siden dette var en ku.Jeg har flere store gamle epletrær i hagen som virker veldig forlokkende på elgene. Dessverre lever de farlig. De fleste slike "husvarme" dyr blir tatt før eller siden. Dette var en ku med fjorårskalv.

Disse kom andre juledags morgen. Det var som om de kom for å gratulere min pappa på fødselsdagen. Han ville vært overlykkelig hvis han hadde visst at to så flotte dyr kom for å hilsen på! Pappa ville vært 90 år den dagen hvis han hadde levd nå. De gamle epletrærne plantet han og min bestemor da han var en liten gutt. De bærer fremdeles tonnevis av epler og har store flotte kroner. De er juvelene i min hage. Tydeligvis er det flere enn jeg som liker dem, knoppene på greinene er visst snadder for elger!

Early one morning we had visitors in our garden. The King of the Forest came to pay us a visit – or should I perhaps say the Queen of the Forest, since this one is a female?
I have several huge apple trees in the garden and they seem to be extremely attractive. I like to think they came to pay a tribute to my father who would have turned 90 years old if he had lived. He and my grandmother planted these trees when he was a little boy and they still give us tons of fruit every fall. They are the jewels in my garden. My father would have loved to see these wonderful animals nibble on the branches.

Blå tapet

VG hadde en artikkel om et hus i Sverige som ble fraflyttet i 1910.  Der sto dette bildet.  Jeg forelsket meg totalt i den blå t...