onsdag 7. mai 2008

En tung stund

Jeg har en litt vanskelig tid nå. Min gode snille mamma er død - 93 år gammel. En skulle tro en var forberedt på at døden kunne komme når som helst ved en så høy alder, men allikevel kommer døden som en ubedt og uvelkommen gjest - uten at en "egentlig" er klar over det, og snikende over dørstokken.

Håpet lever i det lengste. Gode minner lever evig heldigvis. Jeg har mye å takke for - ingen har hatt en så god barndom og oppvekst som meg. Etter meg fikk mine barn nyte godt av all kjærligheten, en omsorgsfull bestemor og bestefar som har kanskje har vært like mye støtte for dem som vi foreldre har vært.

Jeg tar en liten pause nå - til jeg får summet meg litt. Mamma tok alt med stoisk ro og har lært meg at livet må gå videre uansett hva vi kommer ut for. Liv og død går hånd i hånd - det er livets syklus. Allikevel - det er vondt......Til siste stund elsket min mamma min pappa - jeg tror nesten hun var forelsket i ham helt inn i døden. Noe av det siste hun uttrykte var at nå skulle hun gjerne se sin kjære Asbjørn igjen. Det var etter 60 års ekteskap. Det varmer mitt hjerte.


Det er så utrolig mye jeg har å være takknemlig for - mamma og pappa ga meg muligheten til å vokse opp som et harmonisk menneske i en liten og kjærlig familie - men aller mest er jeg takknemlig for det de var for mine barn. De var den solide forankringen som så mange mangler i dagens samfunn. De sørget for at alle de verdier som de sto for ble videreført. De sørget for at jeg aldri trengte å bekymre meg for mine sønner. De sørget for at jeg kunne ha en jobb og en karriere utenom familien.

Måtte jeg en gang være i stand til å gi noe av dette tilbake til mine barnebarn, når og hvis jeg en gang får barnebarn.


Interiør og ting er uviktige i denne sammenhengen. La oss tenke litt over det. Vi blir ikke lykkligere hvis vi kjøper den nye sofaen eller det nye bordet. Vi tror vi blir det - men de virkelige verdiene er helt andre.

Julekurver av notepapir

Jeg har laget julekurver!  Ikke de vanlige, av glanspapir, men av gamle noter!  Gammelt papier og noen glansbilder, sak...